Virtualisering – ikke for småbedrifter?

Fortuna Software har i sommer levert en virtualiseringsløsning for en mellomstor porsangerbedrift. De hadde en egen server som kjører ordresystemet. Backup-løsningen her var tungvint, og basert på tredjeparts programvare. Backupen var også begrenset til databasen til ordresystemet, slik at en eventuell nedetid ved gjenoppretting vil være forholdsvis lang. De fikk også et problem når de ønsket å oppgradere denne serveren med økt lagringsplass eller mer systemminne. Løsningen for bedriften ble en rimelig, men moderne, ny server.

Når det gjelder lagring ble serveren levert med 1 SSD for virtualiseringsplattformen og mellomlagring, samt 2 tradisjonelle harddisker satt opp i speilingsmodus for arkivering og redundans. Denne kombinasjonen gir en utrolig kombinasjon av ytelse, skalerbarhet og sikkerhet som ikke har vært mulig tidligere. Den «fysiske» serveren ble så overført til denne plattformen, og kunne omtrent bare startes direkte uten noe lenger nedetid enn tiden det tar for å kopiere filene.

Backup er en integrert del av virtualiseringssystemet, og man kan når som helst ta «bilder», eller snapshots, av det kjørende systemet, helt ned til innholdet i minnet og hvilke programmer som kjøres. Gjenoppretting av et slikt snapshot er gjort på et øyeblikk, skulle systemet bli korrupt eller andre katastrofale feil oppstå. Det kan dessuten enkelt flyttes eller speiles til andre plattformer for en ekstra sikkerhet.

Mange bedrifter kjører databaser på flere datamaskiner, uten at de egentlig er klar over det selv, men med virtuelle løsninger kan man opprette en dedikert databaseserver på plattformen, slik at all dataen er lagret trygt, og er tilgjengelig for hele nettverket – også hjemmefra om man ønsker det.

Fortuna Software kan levere virtualiseringsløsninger til din bedrift – uansett størrelse!

Vi benytter Proxmox VE og ZFS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.